Lloyd’s is bevoegd om business te schrijven in meer dan 70 gebieden en accepteert risico’s uit meer dan 200 landen en gebieden volgens de lokale wet- en regelgeving. Deze bevoegdheden bieden ons een brede toegang tot de grote wereldwijde verzekering- en herverzekering markt.

Kijk voor meer informatie op

www.lloyds.com/crystal

Lloyd’s Underwriters gaan over het algemeen niet direct naar polishouders. In plaats daar van, nemen Lloyd’s Underwriters aanvragen aan via de volgende kanalen:

Lloyd’s makelaars: verzekeringszaken worden over het algemeen aangeboden door Lloyd’s aan Lloyd’s makelaars die verzekeringmaatschappijen zijn, geaccrediteerd door Lloyd’s om verzekeringszaken bij Lloyd’s onder te brengen.

Niet-Lloyd’s makelaars: verzekeringszaken kunnen ook eventueel ondergebracht worden bij Lloyd’s direct bij een niet-Lloyd’s makelaar. Het is voor de Managing Agent om na te gaan dat de niet-Lloyd’s makelaar voldoet aan de minimum standaarden. Er moet ook een zogenaamde “TOBA” (Terms Of Business Agreement) ingevoerd worden.

Verbonden Verzekeringsagent: Nederlandse verbonden verzekeringsagenten, die meestal worden beëdigd door de Nederlandse supervisor, kunnen een agentuur overeenkomst aangaan met Lloyd’s Managing Agenten. Het is aan de Managing Agent om na te gaan dat de Nederlands verbonden verzekeringsagent voldoet aan de minimum standaarden. Er moet ook een zogenaamde “TOBA” (Terms Of Business Agreement) ingevoerd worden.

Gevolmachtigden of Assuradeuren: Lloyd’s underwriters kunnen hun bevoegdheid tot het aangaan van contracten delegeren aan “gevolmachtigden” of “underwriting agents”. Onder deze omstandigheden is het algemene principe dat de gevolmachtigden optreed als agent van de Lloyd’s underwriters (anders dan als agent of polishouder). Voor aanvullende informatie kan U contact opnemen met Lloyd’s Benelux.

 

 

> Benelux coverholders

Een coverholder, in Nederland beter bekend als “gevolmachtigd agent”, is een bedrijf of maatschappij die door een managing agent is bevoegd tot het aangaan van contracten namens een syndicaat. Onder deze omstandigheden is het algemene principe dat de gevolmachtigden optreed als agent van de Lloyd’s underwriters (anders dan als agent of polishouder).

> Benelux Service Companies

Een service company in Nederland is een lokaal kantoor van een Lloyd´s managing agent.